Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat “kracht van de zon” of “universele levensenergie” betekent. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen. Alles wat leeft en groeit, heeft energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we in de natuur zijn.

Iedereen kent waarschijnlijk wel het onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur, wanneer je bijvoorbeeld in een bos wandelt
Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk zelfgenezend vermogen. Tijdens een Reiki behandeling stel ik me bewust open voor het doorgeven van de helende energie. Dit gebeurt via mijn handen. De energiestroom kiest zelf zijn weg, naar de plaats waar het nodig is.

Tijdens de behandeling komt de kracht niet uit mij, maar ben ik kanaal. Je hoeft hiervoor niet bang te zijn, je krijgt niet meer te verwerken dan wat je aan kunt. Bij klachten en ziektes kan Reiki goed ondersteunend werken bij het genezingsproces. Het is beslist niet zo dat je klachten zou moeten hebben om een Reiki behandeling te ondergaan. Ook als je moe bent of gestresst, kan een Reiki behandeling heel ontspannend werken.

Bij een Reiki behandeling hoef je nooit je kleding uit te doen. Ook is aanraken niet nodig als je dat niet wilt. Je hoeft niet in Reiki te geloven, maar bij een Reiki behandeling is het goed als je openstaat voor de Reiki energie, omdat anders deze energie en haar helende werking blokkeert.

Eleonora's Klank is aangesloten bij vereniging Reiki Cirkel onder lidnummer M19/1101

 

 reiki