Wat is Holistische Therapie eigenlijk?

Holistisch betekent ‘allesomvattend’. Je hebt aandacht voor alle aspecten van de mens; fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. 

Holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat, door uit te gaan van vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt, chakraleer e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Je emotie, ratio en lichaam zijn voortdurend met elkaar in gesprek. Denk bijvoorbeeld aan je rug rechthouden bij confrontaties of knikkende knieën bij angst. Verschillende ervaringen in ons leven hebben invloed op ons gedrag en onze (lichaams/levens)houding. Je lichaam reageert direct in iedere situatie, nog voordat jij je bewust bent van je emotie.
Van dit gegeven maken we gebruik tijdens de therapie. Door zelf de emotie te begrijpen en meer ruimte in het lichaam te ervaren, kan er een nieuwe houding ontstaan, zowel letterlijk als figuurlijk. Een  holistisch therapeutisch traject levert meer inzicht op, meer gemak om met signalen van je lichaam om te gaan, meer vaardigheden en keuzes in gedrag.
Met andere woorden moeilijkheden kunnen mogelijkheden worden.

In een holistisch mensmodel wordt de mens als één geheel gezien, waarbij lichamelijke, psychologische, sociale, en spirituele facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. De functies van de mens zijn wel te onderscheiden maar niet onderling te scheiden. Bij de diagnose en behandeling wordt de hele mens betrokken. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Holisme).
 

In mijn praktijk mag jij er helemaal zijn, zonder oordeel, met respect en integriteit en word jij gezien en (aan)geraakt vanuit zuivere universele liefde.
Ik kan op mijn zuivere en liefdevolle wijze jou aanraken en beweging en bewustwording in jouw processen maken. Je voelt je veilig, beschermd en gezien. Je ervaart een serene rust en ontspanning in je lichaam en in jouw "zijn".

Als Holistisch Energetisch Therapeut en Levenscoach begeleid ik jou op jouw weg. Mijn ervaringen in het leven, mijn heldervoelen, helderweten en zien van de energie, helpen mij om oude patronen en blokkades waar te nemen, waar jij los van mag komen. Mijn kracht om zonder oordeel, neutraal en met liefde en begrip jou te ondersteunen, zorgt ervoor dat jij je veilig, rustig en op je gemak voelt.